Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ke kávě nebo klidně ke snídani. Dobrá buchta s drobenkou se hodí, ať už je odpoledne, či teprve ráno. A když se k ní přidají maliny, dost možná vám doma nezbudou žádné čisté talíře ani lžičky. Jak připravit ten nejšťavnatější malinový koláč?
Maliny opláchneme a necháme okapat. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a solí.
Žloutky vyšleháme se změklým máslem a oběma cukry. Žloutkovou směs vmícháme do těsta společně s mlékem a vyšleháme hladké těsto.
Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech s pečicím papírem. Na plech rovnoměrně rozprostřeme těsto a poklademe na něj maliny. S malinami nešetříme a dáváme jich na těsto spoustu, aby byl koláč pořádně šťavnatý.
Aby byla buchta taky křupavá, budeme potřebovat drobenku. Máslo rozpustíme, smícháme s moukou, oběma cukry a vypracujeme drobenku. Drobenku nasypeme na maliny.
Malinový koláč s drobenkou dáme péct do trouby a pečeme 40 minut dozlatova. Poté koláč necháme vychladnout.
TIP: Malinový koláč s drobenkou není to jediné, co si můžete doma dopřát. Vyzkoušejte taky náš recept na karamelové sušenky bez lepku nebo třeba bio ovesné muffiny s brusinkami.