Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Grilovací sezóna začala. Pokud budete grilovat poprvé, sejdou se vám rady, jak vybrat gril a na co nezapomenout, abyste byli nejlepším grilmistrem v rodině či partě.
Výběr grilu
Ještě jste si žádný nevybrali? Na trhu najdete grily, které dokonale splní všechna vaše očekávání. Každý z nich má své pro i proti.
Elektrický gril
Jeho výhodou je jednoduché a komfortní používání v zahradě, na balkoně a dokonce i v interiéru. Tyto grily jsou většinou lehké, přenosné a jednoduché na údržbu. Ke grilování nepotřebujete uhlí či plynové bomby. Nevýhodou je cena, v přírodě mnoho služby neudělá a ztrácí se i typická chuť grilovaného jídla.
Gril na dřevěné uhlí
Vybrat si můžete z více druhů a jejich cena je mnohem přijatelnější. Grily jsou přenosné, některé jsou skladné a lehké, odvezete je i v kufru auta. Nenahraditelná je jejich atmosféra a chuť jídel, která připravujete. Roztápění tohoto typu grilu vyžaduje více trpělivosti, stejně se jí obrňte i při jeho čištění.
Plynový gril
Grilovačka s plynovým grilem může začít za několik minut. Přestože cena grilů je vyšší a na paměti musíte mít výměnu propan-butanové bomby, jeho využívání s sebou přináší velkou dávku pohodlí. Oblíbené jsou plynové grily s lávovými kameny, které nasávají odkapávající tuk a neuvolňují se škodlivé látky. Nevýhodou je jejich vyšší cena a velikost - na piknik v přírodě si ho nevezmete.
Co ještě potřebujete na grilování?
Správný mistr grilování myslí na vše dopředu, aby během přípravy jídla nemusel odbíhat. Zajistěte si: