Recepty Dezerty Pečené Babiččiny voňavé pracny

Ingredience

300 g hladké mouky
200 g másla (nebo rostlinného tuku na pečení)
200 g moučkového cukru
240 g lískových ořechů (mletých nebo neloupaných mandlí)
2 vejce
lžičky mleté skořice
hřebíček (na špičku nože)
mleté nové koření (na špičku nože)
1 špetka mletého muškátového oříšku
1 citron (kůra z půlky)

Postup přípravy

1

Na vále zpracujeme všechny přísady v těsto. V případě, že jsou vejce menší a hůře by se těsto zpracovávalo, můžeme přidat několik lžiček mléka. Z těsta uděláme kouli, necháme v mikrotenu asi hodinu v chladu a pak ve slabší vrstvě plníme do lehce tukem vymazaných formiček. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních. Po upečení necháme chvilku na plechu stát a pak vyklopíme. Vyklepávají se krásně lehce. Můžeme obalit v cukru nebo pocákat čokoládovou polevou. Uložíme na několik dnů do uzavřené krabice, aby se rozležely a všechny chutě se v nich promísily.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3