Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Bagel si nevysloužil nálepku jednoho z nejoblíbenějších amerických pečiv jen tak náhodou. Je výborný, krásně křehký a vláčný. Jíst ho můžete jen tak samotný, nebo podobně jako českou housku s pomazánkou a oblohou.
Připravíme si mísu, do které dáme droždí, cukr a 200 ml vody. Necháme ji stát na teplém místě 10 minut.
Do mísy přilijeme zbylou vodu a postupně přisypáváme mouku. Osolíme a vypracujeme vláčné těsto, které hněteme alespoň deset minut.
Větší mísu vymažeme olejem. Přendáme do ní těsto a to necháme 60 minut na teplém místě kynout.
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Z těsta vytvarujeme 20 kuliček, ty rukou zploštíme a pomocí rukojeti vařečky vytvoříme veprostřed otvor.
Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj nandáme v dostatečné vzdálenosti od sebe bagely, které ještě posypeme mákem a sezamem.
Pečeme 25 minut, dokud pečivo nezezlátne.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.