Bagel sypaný mákem a sezamem

Ingredience

14 g sušeného droždí
8 lžic krupicového cukru
4 lžičky soli
900 g hladké mouky
1 lžička slunečnicového oleje
600 ml vody
mletý mák
sezam

Postup přípravy

1

Připravíme si mísu, do které dáme droždí, cukr a 200 ml vody. Necháme ji stát na teplém místě 10 minut.

2

Do mísy přilijeme zbylou vodu a postupně přisypáváme mouku. Osolíme a vypracujeme vláčné těsto, které hněteme alespoň deset minut.

3

Větší mísu vymažeme olejem. Přendáme do ní těsto a to necháme 60 minut na teplém místě kynout.

4

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Z těsta vytvarujeme 20 kuliček, ty rukou zploštíme a pomocí rukojeti vařečky vytvoříme veprostřed otvor.

5

Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj nandáme v dostatečné vzdálenosti od sebe bagely, které ještě posypeme mákem a sezamem.

6

Pečeme 25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3