Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Knedlík můžeme před vařením zabalit do potravinové fólie a uvařit v ní. Díky tomu se nám nerozpadne a bude hezky držet.
TIP 2 : Zbylé knedlíky, které hned nesníte, nakrájejte a dejte zmrazit. Příště se jistě budou hodit :)
Brambory uvaříme i se slupkou ve vroucí vodě do měkka. Jakmile jsou brambory hotové, necháme je vychladnout.
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do připravené mísy na jemno. Smícháme je s moukou, vajíčkem a ochutíme špetkou soli.
Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme si ho na polovinu a z každé části vytvarujeme knedlík. Knedlíky necháme 10 minut odpočinout a mezitím si nalijeme vodu do hrnce a přivedeme ji k varu.
Připravené knedlíky dáme vařit na 10 minut, po této době je otočíme a vaříme dalších 10 minut.
Hotové knedlíky propíchnáme na několika místech párátkem, aby se nesrazily. Necháme chvíli vychladnout a podáváme jako přílohu k oblíbeným jídlům.