Recepty Dezerty Briošky sladké

Ingredience

650 g hladké mouky (pšeničná)
275 g másla
4 vejce
60 g moučkového cukru
42 g čerstvého droždí (čerstvé)
4 lžíce mléka (vlažné)
1 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

1

Vlažné mléko smícháme s droždím, 1 lžící mouky a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě 30 minut vzejít.Prosátou mouku dáme na vál, na válu vytvoříme kopeček a do středu vytlačíme dlaní důlek.

2

Vyklepneme do něj vejce a přidáme vzešlé droždí. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a postupně do něj po částech zapracováváme změklé máslo.Hotové těsto necháme pod utěrkou 1 hodinu na teplém místě vykynout.

3

Během kynutí těsto obracíme a vykynuté opět stlačíme na původní velikost. Pak ho zabalíme do fólie a v chladničce necháme přes noc odpočinout.

4

Tvoříme housticky které spleteme a dáme na plech, pomastíme vajičkem dáme mandle na ozdobu a pečeme asi 40 minut při teplotě 180stupnu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3