Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Plátky slaniny opečeme na rozpálené pánvi z každé strany dokřupava (asi 4 minuty). Odložíme si je stranou. Slaninový výpek přelijeme do velkého hrnce.
Ve velkém hrnci rozpálíme výpek, přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Restujeme 5–7minut. Následně přidáme oškrábané a nakrájené brambory s mrkví. Zalijeme bílým vínem, polovinou vody a přisypeme ½ čajové lžičky soli. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme, dokud zelenina nezměkne (asi 12–15 minut). Dolijeme zbytek vody a přivedeme k varu.
Do hrnce přidáme kousky kapra, nejlépe bez kostí. Přilijeme také smetanu a vaříme zhruba 10–15 minut do chvíle, než se kapr uvaří.
Pak do hrnce přidáme opečenou slaninu nalámanou na menší kousky. Polévku dochutíme zbylou ½ čajové lžičky soli a mletým pepřem. Přidáme také kopr s pažitkou a promícháme.
Polévku naservírujeme do hlubokého talíře a ozdobíme čerstvým koprem.