Domácí chléb s brusinkami

Ingredience

2 hrnky žitné mouky
1 hrnek hladké mouky (pšeničné)
1 sáček sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
50 g sušených brusinek
hrnky vody

Postup přípravy

1

Do mísy prosejeme žitnou i pšeničkou mouku, přidáme droždí, sůl, kmín a brusinky. Následně pak zalijeme celou směs vodou a vypracujeme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme přes noc kynout.

2

Pracovní desku pomoučíme, těsto na ni přemístíme a dále se jej snažíme co nejlépe zpracovat. Po třech minutách hnětení těsto opět přikryjeme utěrkou a necháme přibližně půl hodiny kynout.

3

Mezitím zapneme troubu na 230 stupňů. Stěrkou přemístíme těsto na pekáč a pečeme asi 35 minut. Po upečení troubu vypneme a chléb necháme ještě chvíli odpočinout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3