Domácí játrová paštika

Ingredience

500 g kuřecích jater
1 cibule (velká)
2 lžíce kachního sádla (domácího)
60 g másla
3 stroužky česneku
100 ml smetany ke šlehání
tymián
sůl
mletý černý pepř
brusinky (dle chuti)

Postup přípravy

1

Na sádle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky.

2

Za stálého smažení přidáme pokrájená játra a dle chuti opepříme.

3

Směs necháme 15 minut dusit. Až jsou játra hotová (nejsou uvnitř růžová), necháme směs vychladnout.

4

Poté játra rozmixujeme (robot, tyčový mixér) se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem, solí a trochou smetany. Směs ochutnáme, jestli je dostatečně ochucená.

5

Do vzniklé směsi vmícháme velkou lžíci brusinkové marmelády a nebo hrst sušených brusinek.

6

Paštiku dáme do formy, necháme ji odležet a ztuhnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3