Domácí rillettes s bílým vínem

Ingredience

kg vepřového bůčku
2 lžíce vepřového sádla
1 cibule
100 ml bílého vína
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Popis

TIP: Nevíte ještě, co darovat tatínkovi? Tento dárek ho zaručeně potěší více než oblečení.

Postup přípravy

1

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme sádlo, na rychlo na něm osmažíme maso, přidáme cibuli, kmín, osolíme a opepříme.

2

Směs zalijeme bílým vínem a promícháme. Plotýnku stáhneme na střední plamen, hrnec přiklopíme pokličkou a necháme dvě hodiny probublávat.

3

Po uplynulé době zamícháme pořádně obsah hrnce. Maso by se nám mělo samo rozpadnout.

4

Směs přendáme děrovanou vařečkou do sklenic a vršek zalijeme tekutinou, která nám zůstala v hrnci. Necháme odležet ideálně do druhého dne.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3