Recepty Polévky Dýňová polévka s chilli

Ingredience

800 g dýně Hokkaido (dužiny)
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
2 ks mrkve
2 lžíce kari
1 lžička třtinového cukru
600 ml zeleninového bujónu
220 ml smetany ke šlehání
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 hrst dýňových semínek
2 chilli papričky
2 lžíce olivového oleje
1 kořen zázvoru
1 cibule

Postup přípravy

1

1 nakrájenou dýni, mrkev a celé stroužky česneku dejte do pekáče, posypte třtinovým cukrem, zakápněte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě cca 30 minut.

2

V hrnci se silným dnem rozpusťte máslo a zpěňte na něm cibulku. Vsypte dýni, mrkev a česnek a asi 5 minut opékejte.

3

Poprašte kari kořením, osmahněte a zalijte vývarem. Uveďte do varu a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne.

4

Nastrouhejte zázvor a vmíchejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nechte přejít varem.

5

Stáhněte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem.

6

Polévku podávejte posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou, opraženou parmskou šunkou a zakápnutou olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3