Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si romesco omáčku. Na rozpáleném grilu grilujeme rajčata a papriku zbavenou jadérek dohromady 5–9 minut, dokud povrch zeleniny nezčerná. Přesuneme ji do misky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme trochu vychladnout. Následně rajčata i papriku oloupeme. Dáme je do mixéru, přidáme olivový olej, mandle, prolisovaný česnek, mletý kmín, uzenou papriku, chilli vločky, sůl, vinný ocet a petrželovou nať. Rozmixujeme dohladka a odložíme stranou.
Mezitím si připravíme batáty. Pořádně je umyjeme, osušíme a podélně přeřízneme na půlku a každou polovinu ještě na 4–6 kousků. Dáme je do misky, přidáme olivový olej, cukr, chilli koření a sušený česnek. Pořádně promícháme. Rozložíme na gril a grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Dáme stranou.
V malé misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, javorový sirup, sůl, mletý pepř a mletou uzenou papriku.
Párky za občasného otáčení grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15 minut. Následně je potřeme směsí a grilujeme ještě 5 minut.
Párky podáváme s romesco omáčkou, batátovými hranolky a například i s lehkým zeleninovým salátem.