Ingredience

1 sele
3 l slunečnicového oleje
l vody
1 lžíce pepře
1 lžíce mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
1 lžička drceného chilli
1 lžíce soli
1 hrnek medu
½ l světlého piva
6 stroužků česneku
4 lžíce grilovacího koření
4 lžíce hovězího bujónu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vegety

Postup přípravy

1

Sele napícháme injekcemi s náplní oleje a grilovacího koření. Na 2 l vody dáme 1 lžíce pepře, 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku červené pálivé papriky, 1 vrchovatou lžíci soli (na 1 kg masa cca 2 g soli) a domácí med.

2

4-5 dnů předem, před samotným grilováním naložíme do láku a uložíme do chladného místa, nejlépe studeného sklepa, či speciální chladící komory

3

Maso grilujeme na mírném ohni 10-15 hodin. Potíráme nálevem na 2 l oleje 1,5 l vody, 1,5 l piva, 4-6 ks stroužků česneku, 4 polévkové lžíce grilovacího koření, 4 polévkové lžíce hovězího vývaru (v prášku), 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce vegety. Grilované sele potíráme větvičkami jalovce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3