Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Výsledná chuť bude ještě o něco lepší, než když tuto kombinaci připravujete v troubě.
TIP 1: Nejen chřest ve slanině, ale i grilované maso nebo zeleninu skvěle dochutí sýrový dip ke grilování, který zvládnete připravit během deseti minut.
TIP 2: Grilování nemusí vždy znamenat jen maso. Přichystejte se svými přáteli bezmasou večeři a vyzkoušejte vegetariánský burger s omáčkou z červené řepy a pasty tahini.
Chřest očistěte, oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce.
Do hrnce dejte vařit vodu, do ní přidejte bujón a až voda začne vřít, vložte do ní chřest a na 15 minut ho povařte.
Na prkénko rozložte plátky slaniny a každý kousek opepřete. Plátky natáčejte opepřenou stranou na vychladlý chřest a upevněte párátkem.
Olivový olej smíchejte s utřeným česnekem, potřete připravený chřest ve slanině a grilujte zhruba 5–10 minut.
Věděli jste, že...?
...chřestová sezóna je jen zhruba dva měsíce v roce? Začíná na konci dubna a končí zhruba v polovině června. Pokud tedy chcete vyzkoušet chřest se slaninou, nenechte si toto období uniknout.
Chystáte se připravovat chřest poprvé v životě a nejste si jistí jeho výběrem? Při nákupu se zaměřte na to, aby měl chřest lesklý povrch, byl pevný a měl sevřené hlavičky.