Recepty Hlavní jídla Grilovaný chřest se slaninou

Ingredience

1 svazek zeleného chřestu
200 g anglické slaniny (dlouhé plátky najemno nakrájené)
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 zeleninový bujón
mletý černý pepř (čerstvě)

Popis

Výsledná chuť bude ještě o něco lepší, než když tuto kombinaci připravujete v troubě.

TIP 1:
Nejen chřest ve slanině, ale i grilované maso nebo zeleninu skvěle dochutí sýrový dip ke grilování, který zvládnete připravit během deseti minut.

TIP 2: Grilování nemusí vždy znamenat jen maso. Přichystejte se svými přáteli bezmasou večeři a vyzkoušejte vegetariánský burger s omáčkou z červené řepy a pasty tahini.

Postup přípravy

1

Chřest očistěte, oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce.

2

Do hrnce dejte vařit vodu, do ní přidejte bujón a až voda začne vřít, vložte do ní chřest a na 15 minut ho povařte.

3

Na prkénko rozložte plátky slaniny a každý kousek opepřete. Plátky natáčejte opepřenou stranou na vychladlý chřest a upevněte párátkem.

4

Olivový olej smíchejte s utřeným česnekem, potřete připravený chřest ve slanině a grilujte zhruba 5–10 minut.

Věděli jste, že...?
...chřestová sezóna je jen zhruba dva měsíce v roce? Začíná na konci dubna a končí zhruba v polovině června. Pokud tedy chcete vyzkoušet chřest se slaninou, nenechte si toto období uniknout.

Chystáte se připravovat chřest poprvé v životě a nejste si jistí jeho výběrem? Při nákupu se zaměřte na to, aby měl chřest lesklý povrch, byl pevný a měl sevřené hlavičky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3