Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Hrachová kaše s párkem

Ingredience

4 párky
2 l zeleninového bujónu
2 cibule
200 g smetany na vaření (12%)
sůl
mletý černý pepř
majoránka
slunečnicový olej
žlutý hrášek (loupaného, půleného)

Popis

TIP 1: Udělejte si dietnější verzi jídla a párky místo smažení uvařte ve vodě.

TIP 2: Ušetřete čas při vaření jídla a dejte hrách na 20 minut odmočit do vody.

Postup přípravy

1

Hrách pečlivě opláchneme, abychom ho zbavili všech nečistot.

2

Hrách nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vývaru, aby byl ponořený. Hrách vaříme do měkka, asi 50 minut.

3

Během vaření ho podle potřeby podléváme, aby se nám nepřipálil. Hrách ochutíme majoránkou, solí a pepřem.

4

Hotový a měkký hrách přecedíme, ale vývar nevylíváme. Použijeme ho v případě, že by byla kaše příliš hustá.

5

Uvařený hrách rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem. Do hrachové kaše nalijeme smetanu a ještě krátce povaříme.

6

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Párky nařízneme a osmažíme.

7

Hotovou cibuli vmícháme do kaše nebo s ní kaši ozdobíme. Hotovou kaši podáváme s párkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3