Recepty Dezerty Pečené Hruškový celozrnný páj

Ingredience

500 g špaldové celozrnné mouky (nebo pohankové mouky)
6 lžic třtinového cukru (hnědého)
200 g másla
10 lžic polotučného mléka
6 hrušek
2 kelímky polotučného tvarohu
3 vejce
120 g vlašských ořechů (nebo mandlových plátků)

Popis

Tip: Ozdobte meduňkou či mátou. Můžete přidat i nastrouhanou čokoládu.

Postup přípravy

1

Z mouky, cukru, másla a mléka připravte těsto. Může se lehce drobit, ale nevadí to, protože na něj pak budeme dávat tvaroh, který vše spojí.

2

Těsto nechte hodinu odpočinout v lednici.

3

Kulatou formu vymažte máslem.

4

Do formy rozválejte těsto a roztlačte ho prsty až k okrajům. Propíchejte ho vidličkou.

5

Těsto můžete lehce předpéct, asi 10 minut na 160 °C. Ale není nutné.

6

Oloupejte hrušky a zbavte je jádřince. Shora je podélně nakrájejte. Hrušky můžete pokapat citronem, aby nezačaly hnědnout. Lehce je pocukrujte.

7

Do tvarohu rozmíchejte vejce a 4 lžíce cukru.

8

Vzniklou hmotu rozetřete na těsto a rovnoměrně dokola na ni položte hrušky. Posypte ořechy.

9

Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4