Recepty Polévky Jemná řeřichová polévka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 l zeleninového bujónu
4 kelímky řeřichy
2 pórky
400 g brambor
150 ml smetany ke šlehání bez laktózy
1 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Do polévky můžeme navrch přidat ještě čerstvý sýr bez laktózy pro zvýraznění chuti a podávat můžeme s křupavým čerstvým pečivem.

Postup přípravy

1

Připravíme si zeleninový vývar z mrkve, petržele, celeru a cibule. Na dochucení přidáme česnek a koření, poté vaříme asi 40 minut.

2

Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka, který v hrnci orestujeme na rozehřátém oleji, poté hrnec přiklopíme a necháme chvíli dusit. Do hrnce přihodíme na kostky nakrájené brambory a zalijeme scezeným zeleninovým vývarem. Povaříme zhruba 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

3

Hrnec přesuneme mimo sporák a přidáme smetanu bez laktózy a nastříhanou řeřichu. Poté rozmixujeme a necháme odstát.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3