Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Do polévky můžeme navrch přidat ještě čerstvý sýr bez laktózy pro zvýraznění chuti a podávat můžeme s křupavým čerstvým pečivem.
Připravíme si zeleninový vývar z mrkve, petržele, celeru a cibule. Na dochucení přidáme česnek a koření, poté vaříme asi 40 minut.
Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka, který v hrnci orestujeme na rozehřátém oleji, poté hrnec přiklopíme a necháme chvíli dusit. Do hrnce přihodíme na kostky nakrájené brambory a zalijeme scezeným zeleninovým vývarem. Povaříme zhruba 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
Hrnec přesuneme mimo sporák a přidáme smetanu bez laktózy a nastříhanou řeřichu. Poté rozmixujeme a necháme odstát.