Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pokud nemáte ricottu, můžete použít měkký tvaroh.
TIP 2: Špičky trubiček můžete ozdobit také drcenými pistáciemi nebo jinými oříšky.
Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme, smícháme se skořicí, kakaem, vajíčky a vínem. Nakonec přidáme změklé máslo.
Vypracujeme hladké, pevné a pružné těsto, pokud bude těsto příliš suché, přilijeme do něj víno.
Vypracované těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme minimálně na dvě hodiny do lednice. Ještě lepší je však těsto nechat v lednici přes noc.
Těsto si rozdělíme na dvě části, bude se nám s ním lépe pracovat. Každý díl rozválíme na tenký plát.
Plát nakrájíme na čtverce o velikosti 8 cm. Těsto obmotáme kolem formy na trubičky a pevně upevníme, aby se trubičky nerozpojily.
Do hrnce nalijeme dostatek oleje, aby na něm trubičky plavaly. Trubičky smažíme dozlatova. Hotové trubičky uložíme na papírový ubrousek, zbavíme se tak přebytečného oleje.
Než nám trubičky vychladnou, připravíme si náplň. Ricottu smícháme s cukrem. Trubičky plníme pomocí cukrářského sáčku nebo čajové lžičky a do jejich špičky zapíchneme kandovanou pomerančovou kůru.