Ingredience

450 g jedlých kaštanů
210 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla (nebo Hery)
vanilkový cukr
moučkový cukr (na posypání)
čokoládová poleva (nebo kakao)
1 citron (1 špetka kůry)

Postup přípravy

1

Kaštany oloupeme, vložíme do vřelé vody a uvaříme do měkka, pak z nich odstraníme slupku a nastrouháme je. Mouku smícháme s cukrem, přidáme nastrouhané kaštany, změklý tuk, vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a vypracujeme těsto, které uložíme na chladné místo. Ze ztuhlého těsta krájíme stejně velké kousky, které formujeme do tvaru rohlíčků, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do růžova. Ještě horké posypeme práškovým cukrem a můžeme kraje namočit do čokolády. Obměnou může být, když rohlíčky na plechu namažeme rozšlehaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem. Poté dáme péct. Pečeme na 180 st cca 20 minut, když rohlíčky zrůžoví, vytáhneme z trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3