Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
1. Kroupy důkladně propláchneme a namočíme do studené vody - nejlépe na noc 2. Stejně postupujeme s čočkou i když zde není nutné tak dlouhé namočení. 3. Kroupy uvaříme v osolené vodě s několika zrny celého pepře, nového koření a bobkovým listem - vaření je poněkud delší než budou kroupy zcela měkké, hlídáme přitom zda mají stále dostatek vody, aby se nepřipálili. 4. Měkké kroupy scedíme a můžeme propláchnout studenou vodou. 5. Vaření čočky je mnohem kratší, i zde občas zamícháme a hlídáme dostatek vody. 6. Nakrájíme špek, osmahneme - přidáme vařené kroupy a čočku, osolíme, přidáme mletý pepř a majoránku 7. Po promíchání a prohřátí směsi můžeme přímo podávat, na talíři můžeme ozdobit rajčaty či kyselou okurkou.