Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Krémová špenátová polévka je tradičním jídlem na Zelený čtvrtek. V receptu připravujeme polévku z čerstvého špenátu, ale můžete využít i mražený špenát.
Krémová špenátová polévka je tradičním jídlem na Zelený čtvrtek. V receptu připravujeme polévku z čerstvého špenátu, ale můžete využít i mražený špenát.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli pokrájenou nadrobno a česnek posekaný na kousky. Přidáme nastrouhanou bramboru a restujeme 5 minut.
Přidáme špenát, necháme ho spařit a zalijeme mlékem. Opět 5 minut provaříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a pepřem.
Polévku podáváme ozdobenou hráškem, opečenou kukuřicí a bylinkami.
TIP: Tato špenátová polévka je skvělá teplá, ale i studená. Můžete ji podávat s krutony, opečenou slaninou a nebo vejcem natvrdo. Pro veganskou variantu nahraďte mléko v receptu rostlinnou smetanou nebo kokosovým mlékem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.