Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Polévky Krémová špenátová polévka s bramborem

Ingredience

2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
500 g čerstvých špenátových listů
4 stroužky česneku
1 brambora
500 ml polotučného mléka
sůl
mletý černý pepř
zelený hrášek
kukuřice (opečená)
bylinková sůl (bylinky)

Popis

Krémová špenátová polévka je tradičním jídlem na Zelený čtvrtek. V receptu připravujeme polévku z čerstvého špenátu, ale můžete využít i mražený špenát.

Postup přípravy

1

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli pokrájenou nadrobno a česnek posekaný na kousky. Přidáme nastrouhanou bramboru a restujeme 5 minut.

2

Přidáme špenát, necháme ho spařit a zalijeme mlékem. Opět 5 minut provaříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a pepřem.

3

Polévku podáváme ozdobenou hráškem, opečenou kukuřicí a bylinkami.

TIP: Tato špenátová polévka je skvělá teplá, ale i studená. Můžete ji podávat s krutony, opečenou slaninou a nebo vejcem natvrdo. Pro veganskou variantu nahraďte mléko v receptu rostlinnou smetanou nebo kokosovým mlékem.

 

Proč si zamilujete naši špenátovou polévku?

  • Zdravá a výživná: Špenát je plný vitamínů a minerálů, které prospívají našemu tělu.
  • Rychlá a snadná: Příprava špenátové polévky vám nezabere víc než 30 minut.
  • Univerzální: Můžete ji připravit z čerstvého i mraženého špenátu.
  • Krémová a lahodná: Místo mléka můžete přidat do polévky smetanu a několik brambor, aby byla výsledná textura ještě krémovější a polévka vás dostatečně zasytila.
  • Různé variace: Vyzkoušejte také další varianty špenátové polévky: špenátová polévka pro děti a špenátová polévka s nízkým obsahem laktózy.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2