Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí paličky na víně

Ingredience

1 kg kuřecích paliček
10 dkg anglické slaniny
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 řapíkatý celer (stonky)
150 g žampionů (menších)
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
olivový olej
sůl

Popis

TIP: Tuto delikatesu podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Postup přípravy

1

Kuřecí paličky omyjeme a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji. Vyndáme je a do výpeku přidáme pokrájenou slaninou, pokrájenou zeleninu, šalotku, česnek a polovinu celých žampiónů.

2

Paličky vrátíme do hrnce, přidáme protlak, víno, můžeme zalít troškou vody, přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny.

3

Půl hodiny před koncem dušení přidáme zbytek žampiónů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3