Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na větší část mouky (cca 350 gr) nasypeme sůl, kmín a zahrneme tak, aby když budete nalévat kvásek, nešel přímo na sůl. Kváskem a vodou zaděláme řidší těsto, které v míse důkladně zpracujeme tak, aby bylo krásně hladké.
Zbytek mouky vysypeme na stůl/vál, na něj nasypeme škvarky, které zapracujeme je do těsta. Těsto přendáme zpět do mísy a necháme přikryté utěrkou kynout ideálně přes noc v pokojové teplotě.
Ráno těsto opět vyklopíme na pomoučený stůl/vál, kde ho znovu vypracujeme - vyženeme bublinky které se tam za noc kynutím nadělaly (mouky na podsyp použijeme co nejméně, jen tak, aby se těsto nelepilo). Z vypracovaného těsta ukrajujeme malé kousky, ze kterých tvoříme bochánky, které klademe na plech. Necháme ještě hodinu až dvě kynout.
Pečeme v peci nebo troubě na co nejvyšší teplotu, kterou nám zařízení dovolí (klidně až 300°C) do růžova. Po vytažení z trouby/pece ihned potíráme rozpuštěným sádlem s česnekem a lehce osolíme. Na tomto receptu je nejtěžší počkat, až osúchy vychladnou alespoň tak, abychom si nepopálili pusu :-)