Recepty Hlavní jídla S masem Pečená krkovice

Ingredience

vepřová krkovice (s kostí vcelku)
cibule
česnek
celý kmín
mletý černý pepř
sůl
vepřové sádlo
slunečnicový olej (krapet)

Postup přípravy

1

Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme olejem. Do pekáče dáme sádlo, cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli, česnekem, podlijeme cca 1 dcl vody, přikryjeme víkem a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.

2

Po půlhodině přiměřeně podlijeme horkou vodou a krkovičku polijeme výpekem. Dáme zpět do trouby, teplotu snížíme na 200°C a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme další 1 až 1,5 hodiny (podle velikosti a kvality masa).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3