Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nastrouháme brambory na jemném struhadle a přidáváme tolik hladké mouky, aby vzniklo nelepive těsto, které se dá dobře rozvalet. S testem pracujeme rychleji, ridne. Zapneme si dvě panvicky, pokud nemáte plynový vařič s platem. Necháme nasucho nahrát. Z těsta oddělujeme kousky, vyvalime tvar, co se vejde do panvicky a necháme zhnednout z jedné strany, otočíme. Vyndáme a horké pomazeme rozpuštěným máslem, kterým nešetříme. Pomazeme povidly, někdo sype mákem a cukrem. My je máme nejraději s povidly. Pokud těsto během zpracovávání ridne, přidáme mouku. Můžete připravit i bezlepkovou verzi s pohankovou moukou, která se mi osvědčila. Placky ale dělejte menší, po upečení se těsto více láme díky typu mouky, ale jsou vynikající. Můžete zvolit i jako přílohu k masu s omáčkou, kdy si placky jen namazete a po vychladnutí nakrájíte na centimetrova kolečka. Výborné se hodí k omackam a zpestří tak nás oblíbený český trojboj: rýže, těstoviny, bram. Kaše.