Recepty Polévky Pestrá podzimní polévka plná zeleniny

Ingredience

1 cibule

2 mrkve

2 ks kořenové petrželky

1,5 l zeleninového vývaru

50 g zelených fazolek

1/2 celeru

4 brambory

hrst kadeřavé petrželky

pepř

sůl

olej

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli, brambory, kořenovou petrželku, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno, brambory, celer a petržel na kostičky. Fazolky nakrájíme na menší kousky a mrkev na plátky.

2

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a následně přidáme mrkev, petržel a celer.

3

Zeleninu restujeme asi 5 minut, do zeleninového základu přidáme brambory, zelené fazolky a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 až 20 minut, dokud není všechna zelenina měkká.

4

Polévku ochutíme pepřem, solí a petrželkou. Hotovou polévku ještě v případě potřeby okořeníme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4