Recepty Dezerty Pečené Piškotová roláda s jahodami

Ingredience

Piškotové těsto:
120 g krupicového cukru
3 vejce
90 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce vody (vroucí)
Náplň:
200 ml smetany ke šlehání
13 g ztužovače na šlehačku
jahodová pomazánka
moučkový cukr (na posypání)
jahody (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně vmícháme žloutky, cukr a nakonec i mouku, prášek do pečiva a vodu.

2

Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj rovnoměrně rozetřeme těsto, které pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 minut.

3

Poté upečený plát vyklopíme na mokrou utěrku a zavineme společně s ní v roládu. Takto necháme těsto vychladnout.

4

Smetanu ušleháme společně se ztužovačem šlehačky. Plát rozvineme a potřeme nejdříve jahodovou pomazánkou a poté ztuženou šlehačkou. Roládu opět zavineme.

5

Roládu servírujeme pomoučenou cukrem a ozdobenou jahodami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3