Recepty Polévky Pivní polévka se slaninou a čedarem

Ingredience

¾ ml světlého piva (10°)
10 dkg anglické slaniny
10 dkg čedaru (nastrouhaného)
1 l hovězího bujónu
6 vajec
500 ml zakysané smetany
½ lžičky krystalového cukru
mletý černý pepř
sůl
pažitka

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

V nepřilnavém hrnci osmažíme slaninu pokrájenou na kostičky. Přilijeme pivo, vývar a necháme přejít varem.

2

Vejce rozmícháme se smetanou a vešleháme do polévky. Polévku už nevaříme. Pouze ji dochutíme solí a pepřem.

3

Polévku servírujeme v miskách. Dozdobíme ji strouhaným čedarem a posekanou pažitkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3