Pizza s mozzarellou a čerstvými rajčaty bez lepku

Ingredience

bezlepková mouka
400 ml perlivé vody
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
7 g sušeného droždí
1 lžička krystalového cukru
Náplň
400 g mozzarelly
150 g rajčatové omáčky (bez lepku s bazalkou)
1 hrst čerstvé bazalky
4 rajčata

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme. Z prosáté mouky, perlivé vody, soli, cukru, sušeného droždí a olivového oleje vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou.

2

Těsto uložíme na teplé místo, aby nám snadno vykynulo. Necháme ho kynout asi hodinku.

3

Z vykynutého těsta vyválíme plát a vypracujeme pizzu. Těsto potřeme omáčkou, posypeme na drobno pokrájenu čerstvou bazalkou, plátky rajčat a mozzarelly.

4

Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3