Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Smíchejte prosetou mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Studené máslo nakrájejte na menší kostky a jako drobenku ho zapracujte s moukou a cukrem.
Přidejte vejce a pořádně prohněťte, aby se směs spojila. Vytvořte z těsta hladkou placku, zabalte do fólie a dejte vychladnout do ledničky aspoň na 30 minut.
Předehřejte si troubu na 180 °C a koláčovou formu vymažte máslem.
Na lehce pomoučeném válu vyválejte z těsta slabší plát a opatrně ho přeneste do vymazané formy. Před pečením korpus několikrát propíchněte vidličkou.
Pečte asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne. Vyndejte jej z trouby a nechte vychladnout. Troubu zatím nevypínejte a pusťte se do náplně.
Smíchejte tvaroh, smetanu, cukr a vejce. Vzniklou směs utřete dohladka. Pomalu přisypávejte Creme Ole a neustále míchejte metličkou, aby nevznikly hrudk
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na tenčí měsíčky.
TIP: Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Směs rozetřete na připravený korpus a na něj pokládejte měsíčky jablek.
Připravený koláč pečte 20–25 minut na 180 °C.