Recepty Hlavní jídla Pohankové rizoto se sýrem Feta a koprem

Ingredience

Na pohankové rizoto potřebujete:
200 g pohanky
150 g červené cibule
4 stroužky česneku
tymián
čerstvý kopr
1 čerstvá červená paprika
1 žlutá paprika
mořská sůl
mletý černý pepř
kokosový olej
Na ozdobu:
200 g sýra Feta

Popis

Rizoto patří mezi nejoblíbenější jídla nejen mezi dospělými, ale také mezi dětmi. Pohankové rizoto si můžete připravit také v klasické podobě s rýží.

Postup přípravy

1

Papriky očistěte a nakrájejte na tenké proužky, nasekejte nebo nakrájejte najemno cibuli a česnek.

2

Pohanku propláchněte, zalijte čistou studenou vodou a vařte do poloměkka, slijte a odložte stranou.

3

Na kokosovém oleji opražte najemno nasekanou červenou cibuli. Přidejte na plátky pokrájený česnek a sušený tymián.

4

Papriky přidejte k restované cibuli s česnekem. Opražte dozlatova a přidejte uvařenou pohanku.

5

Důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

6

Nasekejte najemno kopr a přidejte dvě hrsti do pohankového rizota.

7

Podávejte s nadrobeným sýrem Feta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3