Recepty Polévky Polévka Tom kha s kuřecím masem

Ingredience

4 kuřecí prsa
1 l kokosového mléka (z konzervy)
5 limetových listů
1 kořen zázvoru (4 lžíce čerstvého zázvoru)
1 kousek citronové trávy
1 citron (3 lžíce šťávy)
2 lžíce rybí omáčky
1 chilli paprička
1 lžíce hnědého cukru
1 svazek jarní cibule (nebo 2 malé šalotky)
1 svazek čerstvého koriandru

Popis

Tip: Místo kuřecího masa můžete použít krevety. Polévka je s nimi exotičtější a jemnější.

Postup přípravy

1

Kuřecí maso nakrájejte na drobné proužky nebo menší kostičky.

2

Do hrnce dejte kokosové mléko a přidejte limetkové listy. Dají se případně nahradit kůrou ze dvou limetek.

3

Zázvor nakrájejte na tenké plátky, nebo ho nastrouhejte. Se zázvorem opatrně, aby polévka nebyla příliš palčivá. Do hrnce přidejte také citronovou trávu nakrájenou na špalíčky.

4

Přidejte maso a nechte polévku mírně vařit, dokud není maso hotové. Bude to trvat asi 15 minut.

5

Přilijte rybí omáčku, nasekanou chilli papričku, cibulku, cukr a nechte ještě asi 4–5 minut povařit.

6

Opatrně dochuťte citronovou nebo limetovou šťávou.

7

Před podáváním polévku ozdobte lístky koriandru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3