Recepty Polévky Polévka z grilovaných paprik s krevetami

Ingredience

4 šalotky
2 stroužky česneku
1 l zeleninového bujónu
400 g krevet
2 lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř
500 g kapie
500 g zelené papriky

Postup přípravy

1

Papriky očistěte a nakrájejte na větší plátky.

2

Dejte je na tál (grilovací desku) a nechte grilovat, sem tam promíchejte.

3

Mezitím nakrájejte na nudličky šalotku a nasekejte česnek.

4

Přidejte šalotku a česnek k paprice na tál, grilujte ještě asi 5 minut.

5

Zeleninovou směs dejte do hrnce a zalijte ji vývarem. Podle potřeby osolte a opepřete, vařte přibližně 5 minut.

6

Krevety dejte do misky, zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr. Promíchejte.

7

Krevety grilujte na tálu dozlatova, z každé strany asi 3 minuty.

8

Polévku rozlijte do talířů a ozdobte grilovanými krevetami a lístky koriandru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3