Recepty Hlavní jídla S masem Pomalu pečená husa s brusinkovým zelím

Ingredience

celá husa
sůl
celý kmín
Na červené zelí
1 kg červeného zelí
cibule
brusinky (sterelizované)
100 ml červeného vína
2 hřebíčky
2 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

1

Husu ráno, den před servírováním, osolíme a okmínujeme. Pořádně vmasírujeme do kůže a necháme ji v chladu do večera.

2

Večer ve 23 hodin rozehřejeme troubu na 90C a vložíme do ní přiklopený pekáč s husou, kterou jsme podlili cca 300ml vody. Husu do pekáče vkládáme prsy nahoru. A celou noc se o husu nemusíme starat.

3

Ráno cca v 8 hodin husu zkontrolujeme, znovu přiklopíme a zvýšíme teplotu na 180C . Občas přelijeme výpekem. V 11 hodin odklopíme, zvýšíme teplotu na 220C a dopečeme kůžičku dozlatova.

4

Zelí připravíme následujícím způsobem. Nejprve na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, pak přisypeme cukr a necháme ho lehce s cibulí zkaramelizovat. Přidáme okapané zelí, podle potřeby trochu dosolíme a přidáme hřebíček.

5

Nakonec vmícháme 1-2PL brusinek. Provaříme. Já zelí nezahušťuji, nechám vyvařit tekutinu, ale kdo je zvyklý, zahustí."

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3