Recepty Hlavní jídla Ryby Pošírovaný filet z lososa s ředkvičkou, podávaný s křenovou omáčkou a květákovým pyré

Ingredience

400 g lososových filetů (syrový, neuzený)
10 ředkviček
3 lžíce olivového oleje
1 hrst baby špenátu
125 ml suchého bílého vína
250 ml zeleninového bujónu (vývaru)
½ citronové šťávy
2 čerstvé rozmarýny (větvičky)
2 bobkové listy
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
Křenová omáčka:
1 pórek
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
200 g řeckého jogurtu
1 lžíce křenu (strouhaného)
½ citronové šťávy
Květákové pyré:
400 g květáku
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
3 stroužky česneku (oloupané)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce tymiánu
125 ml zakysané smetany (18 %)
Na ozdobu:
1 hrst petrželky
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy

1

Květák nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nezměkne. Potom ho scedíme, necháme vychladnout a dáme do mixéru se zbývajícími ingrediencemi na pyré. Servírujeme posypané petrželovou natí a pokropené kapkami olivového oleje.

2

Nachystáme si suroviny na křenovou omáčku. V malé misce smícháme křen, na měsíčky nakrájený pórek, citronovou šťávu, koření a 200 g řeckého jogurtu. Mícháme dvě minuty.

3

Filet z lososa rozkrájíme na čtyři kusy. Do hluboké pánve nalijeme vývar, bílé víno, citronovou šťávu, přidáme větvičky rozmarýnu a bobkové listy. Necháme projít varem, vložíme filety z lososa, přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném plameni čtyři minuty.

4

Mezitím v misce smícháme ředkvičku, baby špenát, olivový olej, ochutíme solí a bílým pepřem.

5

Lososa položíme do salátové misky a ozdobíme špenátem. Podáváme s křenovou omáčkou a květákovým pyré.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3