Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Květák nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nezměkne. Potom ho scedíme, necháme vychladnout a dáme do mixéru se zbývajícími ingrediencemi na pyré. Servírujeme posypané petrželovou natí a pokropené kapkami olivového oleje.
Nachystáme si suroviny na křenovou omáčku. V malé misce smícháme křen, na měsíčky nakrájený pórek, citronovou šťávu, koření a 200 g řeckého jogurtu. Mícháme dvě minuty.
Filet z lososa rozkrájíme na čtyři kusy. Do hluboké pánve nalijeme vývar, bílé víno, citronovou šťávu, přidáme větvičky rozmarýnu a bobkové listy. Necháme projít varem, vložíme filety z lososa, přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném plameni čtyři minuty.
Mezitím v misce smícháme ředkvičku, baby špenát, olivový olej, ochutíme solí a bílým pepřem.
Lososa položíme do salátové misky a ozdobíme špenátem. Podáváme s křenovou omáčkou a květákovým pyré.