Recepty Dezerty Pečené Rýžový puding s broskvemi

Ingredience

200 g rýže Arborio (kulatozrnné rýže)
150 g másla
700 ml plnotučného mléka
mletá skořice
mletý koriandr
425 ml broskví ve sladkém nálevu (1 plechovka)
100 g rozinek
2 lžíce medu
2 balení vanilkového pudingu
100 g třtinového cukru
4 vejce (jen bílky)

Popis

Tip: Po zapečení můžete vršek ještě oflambovat pistolí.

Postup přípravy

1

Opláchnutou rýži orestujte na másle.

2

Rýži zalijte mlékem, přidejte skořici a koriandr. Za nízké teploty rýži vařte až do změknutí, asi 15 minut.

3

Mezitím nakrájejte broskve. Promíchejte je s rozinkami, medem, pudingem a dejte směs do vymazaných zapékacích misek.

4

Misky zasypte cukrem, nebo ozdobte našlehanými bílky.

5

Zapečte v troubě s programem gril asi 3 minuty na 200–220 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3