Recepty Saláty Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarellou

Ingredience

200 g tuňáka v oleji
1 cuketa (menší)
cherry rajčata
125 g mozzarelly
olivový olej
hrubá sůl
celý pepř (čerstvě mletý)
čerstvá bazalka

Postup přípravy

1

Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut.

2

Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran.

3

Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3