Skořicové kroužky

Ingredience

7 g sušeného droždí
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli
350 ml vody
340 g hladké mouky
115 g chlebové pšeničné mouky
1 l vody
4 lžíce jedlé sody
krupicový cukr
mletá skořice
máslo (rozehřáté)

Popis

TIP: Místo skořicového cukru je možné použít i hrubozrnou sůl.

Postup přípravy

1

Do 350 ml horké vody přidáme kvasnice, cukr, sůl a zamícháme.Na vál nasypeme obě mouky a postupně přidáváme kvasnice.

2

Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Po vykynutí nakrájejte těsto na stejně velké kousky.

3

Na pomoučněném povrchu z nich vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých tvarujeme kroužky nebo preclíky.

4

Do kastrolu nalijeme litr vody, přidáme jedlou sodu a přivedeme k varu. Vložíme preclíky jeden po druhém do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vyndáme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.

5

Necháme kynout 15-20 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 230 °C. Pečeme asi 10 minut, dokud nemají kroužky zlatou barvu.

6

Vyndáme z trouby, potřeme máslem a obalíme ve skořicovém cukru. Kroužky vydrží v uzavíratelné nádobě asi týden.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3