Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Postup můžeme dělat i trochu odlišně. Můžeme dát do mrazáku směs z pomerančů a cukru. Jakmile se pěkně zamrazí, ale nezatuhne kompletně, přidáme teprve bílky. Smícháme a dáme zamrazit.
Vymačkáme šťávu z pomerančů a vyfiltrujeme ji (odstraníme dužinu).
Mezitím rozpustíme cukr ve vroucí vodě a pořádně promícháme.
Dáme stranou, do sirupu přidáme citrónovou kůru (kterou poté vyndáme, takže se nám vyplatí dát větší kus) a necháme vychladit.
Z bílku vyšleháme pěnu a smícháme společně s pomerančovou šťávou a vychlazeným cukrovým sirupem.
Přidáme ještě trochu pomerančové kůry a směs dáme do mrazáku na potřebně dlouhou dobu.
Čas od času směs z mrazáku vyndáme a promícháme, aby se nám nevytvořily krystalky na povrchu.
Před podáváním ještě směs promícháme a můžeme ozdobit čerstvými lístky máty.