Recepty Dezerty Pečené Štrúdl naší babičky

Ingredience

Těsto:
400 g hladké mouky
1 kostka másla (tuku na pečení)
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce (menší)
2 lžíce bílého vinného octa
1 hrnek vody (vlažné)
Náplň:
jablka (nastrouhaná oloupaná)
mletá skořice
krupicový cukr
vlašské ořechy (sekané, namočené v rumu)
mandle (namočené v rumu)
strouhanka
máslo (rozpuštěné)
Na potření:
máslo (rozpuštěné, s rozmíchaným vaječným žloutkem)
1 vejce (žloutek)

Postup přípravy

1

Z ingrediencí vypracujeme vláčné ale nelepivé těsto, které dáme na 1 hodinu do lednice. Po hodince vyndáme, rozdělíme na tři díly a postupně vyválíme tři záviny, do kterých postupně dáme jablka nastrouhaná na plátky, skořicový cukr, mandle, oříšky, rozinky, zakapeme lehce máslem a zasypeme strouhankou, aby šťáva s cukrem při pečení nevytekla. Těsto přehneme a stočíme. Přendáme postupně na plech, pomažeme rozehřátým máslem s rozmíchaným žloutkem a v dobře vyhřáté troubě , kterou ale po vložení závinů mírně ztlumíme, upečeme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3