Tvarohové lívanečky z rýžové mouky

Ingredience

2 vejce
250 g měkkého tvarohu
1 lžička vanilkového cukru
200 ml mléka
150 g rýžové mouky
1 banán
slunečnicový olej
1 špetka soli
med
oříšky kešu

Postup přípravy

1

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s tvarohem, cukrem, mlékem, moukou a špetkou soli. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do lívancového těsta.

2

Rozpálíme si lívanečník. Každou formičku vytřeme olejem a vlijeme těsto. Lívanečky smažíme z obou stran dozlatova.

3

Banán pokrájíme na kolečka, kešu ořechy posekáme a med trošku nahřejeme v mikrovlnce. Lívanečky servírujeme ozdobené všemi těmito ingrediencemi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3