Tvarohový koláč s borůvkami

Ingredience

170 g špaldové mouky
50 g másla (rozpuštěného)
2 vejce
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce medu
300 g odtučněného tvarohu
3 lžíce mléka
borůvky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce vanilkového aromatu (přírodního)

Postup přípravy

1

V míse smícháme jedno vejce, mouku, máslo, med a prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout v lednici.

2

Mezitím v druhé míse smícháme tvaroh, vejce a mléko. Přidáme třtinový cukr, vanilkové aroma a vznikne nám tvarohový krém.

3

Po 15 minutách vytáhneme těsto z lednice a prsty ho rozprostřeme na dno dortové formy. Na korpus natřeme tvarohový krém.

4

Vše nakonec posypeme borůvkami. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3