Recepty Polévky Uzená polévka s kroupami

Ingredience

1 lžíce majoránky
4 hrsti krup
4 brambory
1 hrst čerstvé petrželky
sůl
mletý černý pepř
Vývar
800 g uzená kolena s kostí
2 kuličky celého pepře
2 kuličky celého nového koření
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 mrkev
1 petrželka
½ celeru
voda

Popis

TIP: Uvařené uzené maso snězte s chlebem nebo ho přidejte do polévky, bude tak ještě sytější.

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme vývar. Maso očistíme, odřízneme kousky masa od kosti a maso i s kůží vhodíme do hrnce. Přidáme kost, cibuli, bobkový list, pepř, nové koření a vše zalijeme studenou vodou.

2

Maso dáme vařit na nízkou teplotu, vaříme pomalu a z vývaru sbíráme tuk. Takto vaříme polévku hodinu.

3

Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu, tedy celer, mrkev i petržel. Po hodině vaření přidáme do polévky kořenovou zeleninu, česnek a vaříme do měkka.

4

Houby namočíme do vody, aby byly měkké. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hotový vývar scedíme a zeleninu necháme vychladnout.

5

Do vývaru nasypeme kroupy, houby a brambory. Vaříme do měkka, dalších 15 minut. Jakmile je vše měkké, uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

6

Petrželku nakrájíme na drobno, nasypeme do polévky a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3