Vánoční perníčky bez lepku s javorovým sirupem

Ingredience

500 g bezlepkové mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
150 g javorového sirupu
1 polévková lžíce rumu
2 polévkové lžíce perníkového koření
1 kávová lžička jedlé sody
Na potření
1 vejce
Na ozdobení
cukrová poleva

Popis

TIP: Perníčky zdobíme oblíbenou polevou, kterou si připravíme z bílků a cukru, nebo již hotovými zdobítky.

Postup přípravy

1

Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí, a uložíme ho alespoň na 24 hodin do chladu.

2

Na pomoučeném válu vyválíme těsto na silnější plát a vykrájíme různé tvary.

3

Vykrojené perníčky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 170 °C 9 minut.

4

Ihned po vyjmutí z trouby potřeme každý perníček rozšlehaným vejcem a necháme na plechu vystydnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3