Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hodně času v kuchyni vám ušetří, když přesně víte, co budete vařit. Naplánujte si menu na celý týden, abyste věděli, jaký čas je potřeba jídlu věnovat a kolik vám ho dané jídlo zabere. Můžete zároveň zkoušet i rychlejší verze receptů. Inspirujte se od zkušených kuchařů, kteří mají své triky, například jak rychle připravit knedlíky bez kynutí.
Víte, že budete zítra péct kuře? Pak ho vytáhněte včas, aby se stihlo rozmrazit, než se pustíte do jeho zpracování. Nebudete se tak muset trápit s rozmrazováním v mikrovlnce. Mějte také po ruce koření, které používáte nejčastěji. Aby si zachovalo aroma, je lepší ho mít v uzavřeném sáčku, ale i ty jsou dnes k dispozici v praktičtějších baleních, které lehce otevřete a uzavřete.
I u nás najdete jídla z jedné pánve, z jednoho hrnce či z jednoho pekáče. Stačí si vybrat. Je to rychlé a jednoduché. Kromě toho, že šetříte čas, ingredience od sebe přejímají vzájemně chuť, a tak vzniká dokonalý pokrm.
Hlavně tlakový hrnec ušetří hodně času. Holdujete české kuchyni? Pak určitě víte, že je hodně českých klasik postaveno na pomalém a zdlouhavém vaření. Vývar, guláš i svíčková jsou jídla, která vyžadují více času a tlakový hrnec vám ho až o několik desítek minut urychlí. Neváhejte si ho pořídit.
Rádi a často vaříte například polévky nebo omáčky, u kterých je základ podobný? Čas vám ušetří, když si připravíte zeleninové směsi předem. Nakupte si zeleninu, zpracujte, nakrájejte podle potřeby, smíchejte dle libosti a dejte do mrazáku. Pomůže i to, když si rozdělíte směsi po částech do sáčků a pak je jen rychle použijete. Podobně vám starosti ušetří mixéry, které jsou dnes k dispozici ve výhodných setech.