Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Saláty připravené podle tří níže uvedených receptů se skvěle hodí k drůbežímu masu i klasické krkovičce, ale skvěle doplní i pikantní grilované klobásy.
1. Ovocný salát v melounovém košíku
Doba přípravy:
30 minut
Suroviny:
Příprava:
Asi nejobtížnější úlohou bude vytvořit z melounu košík. Doporučujeme tvar košíku vyznačit fixou nebo lepící/izolační páskou, potom nožem s ostrým ostřím vyřízněte nejprve ucho košíku a potom boční strany – s klikatým okrajem. Lžící na zmrzlinu vydlabejte dužinu melounu, nakrájejte na kousky a potom v míse promíchejte s ostatním ovocem. Poměr ovoce si zvolte podle vlastního uvážení. Dochuťte špetkou mleté skořice a šťávou z limetky. Určitě salát během přípravy ochutnejte. Promíchaný salát nechte chvíli odležet a potom směs ovoce vložte zpátky do vydlabaného melounu. Salát můžete podávat vychlazený i nevychlazený, skvěle se hodí ke kuřecímu šašliku i k česnekové krkovičce.
2. Ovocný salát s medem a jogurtem
Doba přípravy:
15 minut
Suroviny:
2 granátová jablíčka
3 kiwi
2 banány
5 hrstí kukuřičných vloček
2 polévkové lžíce medu
Příprava:
Ovoce očistěte a nakrájejte na kousky podle vlastní fantazie. Jogurt rozmíchejte s medem na hladkou směs a potom opatrně vmíchejte kousky ovoce. Před podáváním posypte kukuřičnými vločkami.
3. Kousky ovoce se semínky quinoa
Doba přípravy:
45 minut
Suroviny:
Příprava:
Na středně velké pánvi přiveďte k varu 4 dl vody a 2 hrníčky semínek quinoa, směs nechte povařit přibližně 15 minut. Mezitím si v jiné nádobě připravte limetkovou zálivku tak, že pomocí šlehače důkladně propracujete čerstvě vymačkanou šťávu z limetky s lístky máty a s medem. Opatrně vmíchejte ovoce nakrájené na kostky a ihned můžete tuto speciální přílohu podávat ke grilovanému masu.