Recepty Dezerty Nepečené Adventní kalendář z čokoládových pralinek

Ingredience

100 ml smetany ke šlehání
300 g hořké čokolády (alespoň 50 % kakaa)
Náplň a dekorace:
arašídové máslo
bílá čokoláda
vlašské ořechy
mandle
rozinky
oříšky kešu
sušené brusinky
kandovaný pomeranč
sušené brusinky

Postup přípravy

1

V malém hrnci přivedeme k varu smetanu ke šlehání.

2

Když smetana začíná vařit, stáhneme ji z plotny a přidáme kousky čokolády.

3

Za stálého míchání rozehřejeme čokoládu, až vznikne hladká hmota.

4

Připravenou směsí plníme cukrářské košíčky.

5

Naplníme je do poloviny, vložíme náplň dle chuti – burákové máslo, bílou čokoládu, ořechy, mandle, sušené ovoce, kandované ovoce, rozinky, brusinky, želé, jemné bonbony, kešu apod. – a zalijeme zbylou čokoládou.

6

Pralinky ozdobíme a necháme v lednici ztuhnout alespoň 20 minut.

7

Na malé papírové sáčky napíšeme čísla od 1 do 24. Vložíme pralinky do připravených sáčků a zavážeme provázkem. Každý den na Vás bude čekat malé překvapení – jaké to bude dnes?

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3