Bageta bez lepku se sýrovou pomazánkou

Ingredience

500 g bezlepkové mouky
350 ml vody
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
Na sýrovou pomazánku
120 g másla
150 g čerstvého sýra
250 g eidamu
1 stroužek česneku (menší)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme společně se solí. Vodu lehce ohřejeme, měla by být vlažná, ne horká.

2

Ve vodě rozmícháme droždí a nalijeme směs do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto. V případě potřeby přidáme vodu, popřípadě bezlepkovou mouku.

3

Těsto dáme kynout na 120 minut na teplé místo. Hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly a z každého dílu vypracujeme bagetu.

4

Troubu předehřejeme na 200 °C a bagety uložíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme dalších 30 minut kynout a dáme péct do trouby na 25 minut.

5

Máslo necháme změknout a smícháme ho s čerstvým sýrem. Eidam nastrouháme na jemno a vmícháme ho do máslové směsi.

6

Pomazánku ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Podáváme ji s čerstvou bagetou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3