Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Místo pekanových ořechů můžete použít ořechy vlašské.
Korpus: Oddělíme žloutky od bílků, čokoládu nalámeme na malé kousky
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Když je rozpuštěná, přidáme k ní žloutky a opatrně obojí spojíme pomocí šlehací metly tak, aby vznikla hustá celistvá hmota.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu. K sněhu přidáme čokoládovou hmotu a důkladně, avšak opatrně spojíme.
Těsto přlijeme do formy na dort, který máme vystlaný pečícím papírem. Poté dáme těsto ve formě do předehřáté trouby na 170 stupňů péct.
Pečeme 30 minut, po upečení necháme v pokojové teplotě zchladnout.
Krém: Banány zbavíme slupky a nakrájíme je na menší kousky. Kousky banánů přendáme do vyšší nádobí (nejlépe od tyčového mixéru). K banánům přidáme kokosové mléko a pomocí tyčového mixéru obojí rozmixujeme do hladké hmoty.
Hotový krém přendáme do mísy od robota nebo do nerezové mísy a dáme na hodinu vychladit do lednice. Po hodině krém trochu prošleháme, buď pomocí robota nebo ručně šlehací metlou.
Hotový krém opatrně vlijeme na korpus (je sice hustý, ale tekutější).
Krém posypeme dle chuti ořechy a nastrouhanou čokoládou a nakonec jej pokapeme olejem z vlašských ořechů.
Můžeme ihned podávat. Uchováváme v lednici.