Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do připraveného hrnku s horkou vodou zamícháme kakao a počkáme, až voda vychladne.
Máslo necháme změknout a rozmixujeme jej s cukrem, práškem do pečiva a hladkou moukou. Nakonec přidáme vajíčko a zamícháme. Do směsi nalijeme kakao a opět zamícháme.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut. Pečeme na 200 °C. Hotový korpus necháme vychladnout.
Korpus rozdrobíme do misky a smícháme s čokoládovým krémem. Z hotové směsi tvarujeme kuličky, od kterých zapíchneme špejli. Kuličky dáme do ledničky.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nejprve trochu čokolády naneseme do místa, kde je zapíchnutá špejle, aby nám pěkně držela a počkáme, až čokoláda zaschne.
Pak pomocí lžičky naneseme čokoládu na kuličky a ozdobíme. Na zdobení můžeme použít i drcené lentilky, kokos, oříšky a podobně.
Lentilky napíchneme do nádobky s moukou nebo rýží a čokoládu necháme je zaschnout.